Poradnik
lub
Ulubione0 produktów
Zaloguj się lub załóż konto, aby mieć dostęp do Listy życzeń i zapisywać ulubione produkty na Twoim koncie.
Miody Manuka charakteryzuje rdzenne pochodzenie. Miody powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te charakteryzują się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO).
Uzupełnienie diety w methylglyoxal.
Spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
Miód z krzewu Manuka 100%.
100g produktu zawiera: wartość energetyczna 1400kJ/334,4kcal;
- tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; węglowodany 81,1g, w tym cukry 82,1g; błonnik 0g; białko 0,3g; sól 0,04,
- methylglyoxal >10mg.
Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.
500g.