ACTIVLAB BCAA X-tra, smak truskawkowy, 500g

54,79 Cena brutto
Cena jednostkowa: 10,96 zł za 100 g

Rodzaj: Środek spożywczy

Producent: ACTIVLAB

ACTIVLAB BCAA X-tra, smak truskawkowy, 500g - opis produktu

BCAA Xtra zawiera aminokwasy rozgałęzione (leucyna, izoleucyna, walina) oraz glutaminę. Aminokwasy BCAA stanowią ok. 35% aminokwasów egzogennych budujących białko mięśniowe oraz blisko 50% aminokwasów, które muszą być dostarczone z pożywieniem. Glutamina pełni przede wszystkim rolę "źródła azotu" dla procesów biochemicznych zachodzących w organizmie.
 
Zastosowanie: przy intensywnym wysiłku fizycznym, zwłaszcza sportowców. Polecany również osobom trenującym rekreacyjnie.
 
Zalecane spożycie: 10g proszku (2 łyżeczki) rozpuścić w 250ml wody wytrząsając w bidonie. W dni treningowe: porcja 10g przed treningiem oraz 10g po treningu. W dni nietreningowe: jedna porcja 10g przed posiłkiem.
 
Składniki: L-glutamina, L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy i cytrynian sodu, aromat, substancja słodząca: acesulfam K, barwnik: czerwień koszenilowa.
 
1 porcja (10g) zawiera:
- wartość energetyczna: 129kJ/30kcal,
- tłuszcz 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 0g (w tym cukry 0g), białko 7,6g, sól 0,01g,
- L-leucyna 2,5g, L-izoleucyna 1,25g, L-walina 1,25g, L-glutamina 3,5g.
 
Ważne wskazówki:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, niedostępnym dla małych dzieci.
Zawiera substancję słodzącą - acesulfam K.
Czerwień koszenilowa - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Może zawierać śladowe ilości pochodnych mleka, soi, pszenicy, jajek, selera i gorczycy.
 
Producent:
Regis Sp. z o.o.
ul. W.Sławka 3a
30-633 Kraków
  • Z tym produktem kupowano także:
  • Produkty z tej samej kategorii: