Aliness®

Właściciel polskiej marki Aliness® posiada własny zakład produkcyjny, a także zaplecze badawczo-rozwojowe w Karczewie pod Warszawą. Jej produkty spełniają wszystkie wymogi stawiane przez Unię Europejską bazujące na systemie HACCP oraz standardzie farmaceutycznym GMP. Większość surowców opracowanych przez Aliness® zostało opatentowanych, a pozostałe posiadają certyfikaty i analizy chemiczno-jakościowe. W trosce o bezpieczeństwo firma prowadzi współpracę ze sprawdzonymi dostawcami, a jej rozwój możliwy jest dzięki systematycznemu dokonywaniu kontroli punktowej.

Marka Aliness® oferuje suplementy diety dopasowane do różnorodnych potrzeb. Stanowią uzupełnienie codziennej diety przez dostarczenie organizmowi witamin, składników mineralnych i innych substancji odżywczych. Do obrotu wprowadza się je w różnych formach, np. kapsułek czy tabletek. Należy jednak pamiętać, że suplementacja różnych składników odżywczych nie chroni przed rozwojem chorób, których profilaktyka powinna obejmować m.in. właściwą dietę, aktywność fizyczną oraz regularne badania lekarskie.

1 2 ... 2
24 96
1 2 ... 2
24 96

Produkty marki Aliness

Wszystkie produkty marki Aliness® wytwarzane są w oparciu o najwyższe standardy. Firmie przyświeca koncepcja czystej etykiety (ang. clean label). Jest to termin stosowany w przemyśle, oznaczający, że produkt nie zawiera w składzie sztucznych dodatków i jest naturalny. Kapsułki nie posiadają plastyfikatorów, alergenów ani innych szkodliwych dodatków. Ma to wpływ na bezpieczeństwo preparatów. W większości nadają się one zarówno dla osób uczulonych na gluten, jak i laktozę. Część z nich stworzona została również z myślą o weganach np. witamina B12. Produkty nie posiadają ponadto organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO). Coraz większa ilość suplementów diety ma Certyfikat Ekologiczny PL-EKO-07-17946 akredytowany przez Polskie Centrum Akredytacji zgodnie z PN-EN ISO/IEC 17065. To oznacza, że na żadnym z etapów produkcji nie wykorzystano pestycydów, sztucznych nawozów ani chemicznych środków ochrony roślin.

Produkty marki Aliness® bez względu na postać (kapsułki, tabletki, proszek) cechują się łatwą aplikacją oraz wysoką wchłanialnością substancji aktywnie czynnych.

W ofercie Aliness® znajdują się m.in.:

  • Acerola ze stewią do ssania, 120 tabletek

    To naturalny produkt do ssania zawierający w jednej tabletce 125 mg witaminy C mającej korzystny wpływ między innymi na układ odpornościowy, nerwowy i zmniejszającej uczucie zmęczenia. W swoim składzie posiada wyciąg z owoców Aceroli (Malphigia Glabra) oraz stewię.

  • Witamina B-50 complex, 100 kapsułek

    Witamina B-50 complex zawiera w składzie, m.in. cholinę, kwas pantotenowy, tiaminę, ryboflawinę - witaminę B2, witaminę B6, niacynę, inozytol, kwas p-aminobenzoesowy, witaminę B12, kwas foliowy oraz biotynę. Zaleca się spożywanie jednej tabletki dziennie razem z posiłkiem.

  • Acerola, proszek, 250 g

    Acerola w proszku zawiera 250 mg witaminy C w ½ łyżeczki. Można ją dodać do jogurtu lub rozpuścić w letniej wodzie. Naturalny młody jęczmień, 120 tabletek Naturalny młody jęczmień jest suplementem zawierającym w swoim składzie witaminy i minerały, w tym żelazo, beta-karoten, witaminy z grupy B, cynk, miedź, potas, magnez, przyswajalne białko, aminokwasy oraz błonnik pokarmowy. W jednej tabletce znajduje się 450 mg ekstraktu z soku młodych pędów jęczmienia. Producent zaleca przyjmowanie 1-4 dawek suplementu diety w trakcie lub tuż po posiłku, popijając wodą.

  • Witamina K2+D3 MK7, 60 kapsułek

    Suplement zawiera w swoim składzie połączenie witamin K2 oraz D3, które pomagają w utrzymaniu mocnych kości. Zaleca się przyjmowanie jednej kapsułki dziennie w trakcie posiłku.

Czym są witaminy?

Są organicznymi związkami chemicznymi, posiadającymi różnorodną budowę pochodzenia naturalnego i syntetycznego. Ich nazwa wywodzi się od łacińskiego słowa vitae, co oznacza życie. Są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania wielu procesów zachodzących na poziomie tkanek i komórek człowieka. Zalicza się je do substancji egzogennych, co oznacza, że organizm ludzki nie jest w stanie ich syntetyzować i musi dostarczać je z pokarmem. Stan niedoboru witamin określa się mianem hipowitaminozy, a ich nadmiar hiperwitaminozą.