Kategorie

HiPP Combiotik 4 Junior, mleko modyfikowane, po 2 roku, 750 g

Cena jednostkowa: 10,27 zł za 100 gram

Cena
76,99 zł

Produkt dostępny
Wysyłamy w 1-2 dni robocze

Opis produktu

Mleko HiPP 4 Junior Combiotik dla dzieci po 2. roku może być stosowane jako śniadanie, mleko pomiędzy posiłkami oraz jako kolacja. Mleko zostało opracowane, aby zaspokoić potrzeby dziecka po 2. roku życia. HiPP 4 Junior Combiotik, zawiera idealnie skomponowaną ilość składników odżywczych dla rozwoju Twojego dziecka: białka o zawartości zredukowanej do poziomu odpowiedniego do wieku oraz witaminy i składniki mineralne. W formule znajdziemy cenny wapń niezbędny dla wzrostu, witaminę D, która wspomaga przyswajanie wapnia i pomaga w budowie kości. Dodatkowo zawarty w mleku jod przyczyniający się do rozwoju intelektualnego. 

W celu zapewnienia najwyższej jakości mleko HiPP 4 Junior Combiotik dla dzieci po 2. roku zostało wyprodukowane zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP, oraz wymaganiami prawnymi. Do jego produkcji użyto wyłącznie składniki surowo kontrolowane. Co więcej, szczegółowym kontrolom jakości poddawane są także wszystkie etapy procesu wytwarzania mleka.

Zastosowanie

Mleko dla dzieci powyżej 2. roku życia.

Zalecane spożycie

Zalecana ilość mleka HiPP 4 Junior Combiotik to 2 porcje na dzień.

  • Objętość porcji 170 ml, przegotowana woda 150 ml, liczba miarek 5, liczba porcji na dzień 2. 
  • Objętość porcji 200 ml, przegotowana woda 180 ml, liczba miarek 6, liczba porcji na dzień 2.

Sposób użycia

  • Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C. 
  • Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody. 
  • Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. 
  • Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka. 
  • Dokładnie wymieszaj. 
  • Jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do około 37°C.

Składniki

Odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, sole wapniowe kwasu cytrynowego, siarczan magnezu, olej rybi, witamina C, siarczan żelaza (II), stabilizator - kwas mlekowy, siarczan cynku, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum**), witamina B2, witamina A, jodan potasu, kwas foliowy, biotyna, witamina D, witamina B12.

*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
**Lactobacillus fermentum CECT5716

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera:

  • wartość energetyczna: 212 kJ/51 kcal
  • tłuszcz 2,8 g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,2 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g), węglowodany 5,1 g (w tym: cukry 5,1 g), błonnik    0,7 g, białko 0,96 g, sól*** 0,05 g,
  • potas 155 mg (16%)*, wapń 120 mg (22%)****, fosfor 71 mg (13%)****, magnez 12 mg (15%)****, żelazo 1,2 mg (15%)****, cynk 0,41 mg, jod 14 µg (18%)****,
  • witamina A 36 µg, witamina D 2,9 µg (41%)****, witamina C 7,7 mg (17%)****, ryboflawina 0,18 mg (26%)****, kwas foliowy 10,2 µg (14%)****, witamina B12 0,38 µg (48%)****, biotyna 3,6 µg (36%)****, 
  • kwas linolowy (Omega-6)    310 mg, kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 40 mg, kwas dokozaheksaenowy (DHA) 7,7 mg, laktoza 4,9 g, galaktooligosacharydy (GOS) 0,7 g, 

***zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu    
****RWS - Referencyjna Wartość Spożycia    

Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców.

 

Ważne wskazówki

  • Zadbaj o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia swojego dziecka, a także o higienę jamy ustnej - zwłaszcza przed snem.
  • Podczas przygotowania mleka należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. 
  • W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem. 
  • Pamiętaj, by zawsze sprawdzać temperaturę posiłku przed podaniem. 
  • Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku. 
  • Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej, ponieważ stwarza to ryzyko poparzenia. 
  • Przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. 
  • Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. 
  • Każdorazowo po użyciu dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze, w miejscu niedostępnym dla dzieci. 
  • Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni od pierwszego otwarcia. 
  • Zawartość opakowania pozwala przygotować 25 kubeczków mleka o objętości 200 ml każdy.    
  • 100 ml mleka gotowego do spożycia = 10,7 g proszku + 90 ml wody. 1 płaska miarka = ok. 3,6 g proszku HiPP 4 Junior Combiotik.

Zawartość netto

750 g

Dodatkowe informacje

Kraj pochodzenia: Produkt UE

Producent

HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa

Cechy produktu