Miody Manuka charakteryzuje rdzenne pochodzenie. Miody powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te charakteryzują się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO).

Manuka Health, miód Manuka MGO 100 +, 12 saszetek po 5 g
Cena
40,99 zł
Opis produktu
Zastosowanie
Uzupełnienie diety w methylglyoxal.
Sposób użycia
Przełam saszetkę w połowie i wyciśnij miód.
Składniki
Miód z krzewu Manuka 100%.
100g produktu zawiera: wartość energetyczna 1400kJ/334,6kcal;
- tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; węglowodany 82,1g, w tym cukry 82,1g; błonnik 0g; białko 0,3g; sól: zawiera znikome ilości.
- methylglyoxal 10mg.
5g produktu (1 saszetka) zawiera: wartość energetyczna 70kJ/16,7kcal;
- tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; węglowodany 4,1g, w tym cukry 4,1g; błonnik 0g; białko 0,02g; sól: zawiera znikome ilości.
- methylglyoxal 0,5mg.
Ważne wskazówki
Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zawartość netto
60g (12x5g).
Dodatkowe informacje
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.
Dystrybutor
PROPHARMA SP. Z o.o.,
ul. Łopuszańska 36,
02-220 Warszawa, Polska.