Kategorie

Manuka Health, miód Manuka MGO 400 +, 500 g

Cena jednostkowa: 44,98 zł za 100 mililitrów

Cena
224,89 zł

Produkt dostępny
Zamówienie wysyłamy w 2 dni robocze

Opis produktu

Miody Manuka charakteryzuje rdzenne pochodzenie. Miody powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.  Miody te charakteryzują się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO).

Zastosowanie

Uzupełnienie diety w methylglyoxal.

Sposób użycia

Spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.  

Składniki

Miód z krzewu Manuka 100%.

 
100g produktu zawiera: wartość energetyczna 1400kJ/334,4kcal;
- tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; węglowodany 81,1g, w tym cukrty 82,1g; błonnik 0g; białko 0,3g; sól 0,04,
- methylglyoxal >40mg.

Ważne wskazówki

Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Nagrody i wyróżnienia konsumenckie dla firmy Propharma – polskiego dystrybutora miodów Manuka:
- Złoty Laur Klienta 2019,
- Laur Konsumenta 2018 w kategorii Top Marka dla Miodu Manuka MGO,
- Laur Konsumenta 2011 w kategorii Odkrycie Roku dla Miodu Manuka MGO,
- Produkt Roku 2012 przyznawany przez portal DlaZdrowia.pl dla Cukierków na gardło z Miodem Manuka MGO 400+.
Każda partia miodu Manuka otrzymuje certyfikat, który potwierdza autentyczność produktu i pozwala zapoznać się z jego dokładnymi parametrami. 
Certyfikat produktu można pobrać ze strony dystrybutora.

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.

Zawartość netto

500g.