Kategorie

Nacomi, olej kokosowy, rafinowany, 100 ml

Cena jednostkowa: 11,99 zł za 100 mililitrów

Cena
11,99 zł

Produkt dostępny
Wysyłamy w 1-2 dni robocze

Opis produktu

Rafinowany olej kokosowy marki Nacomi to produkt o wszechstronnym działaniu, który może być stosowany zarówno do pielęgnacji skóry twarzy, całego ciała jak i włosów. Stosowany jako dodatek do kremów, balsamów oraz masek, wzbogaca ich działanie. Idealnie sprawdzi się jako odżywienie, nawilżenie i regeneracja do skóry bardzo suchej i popękanej. Olej zmiękcza skórę, zapobiegając jej przesuszaniu. Dodatkowo ma działanie przeciwzmarszczkowe, sprzyja zachowaniu zdrowego i promiennego wyglądu skóry.

Olej kokosowy ma postać stałą i roztapia się po ogrzaniu do temperatury powyżej 30° C. Posiada wielokierunkowe zastosowanie: może być aplikowany na pękające stopy, pozwala na regenerację spierzchniętych ust oraz łagodzenie objawów związanych z łuszczycą, zapaleniem skóry oraz egzemą. Jest również niezastąpiony do pielęgnacji twarzy o cerze wrażliwej. Co istotne, szybko się wchłania, a po jego aplikacji skóra pozostaje nawilżona oraz delikatna i jedwabista w dotyku. Produkt polecany jest również dla skóry uszkodzonej przez słońce oraz do cery skłonnej do podrażnień, uczuleń oraz stanów zapalnych. Podczas kuracji trądzikowej może pomóc w zmniejszeniu widoczności wyprysków. Hamuje pojawianie się przebarwień, opóźnia powstawanie zmarszczek.

Olej kokosowy może być również stosowany do pielęgnacji włosów. Stosowany na skórę głowy pomaga wzmacniać cebulki włosów i zapobiegać ich wypadaniu. Natomiast nałożony na końcówki wspiera regenerację włosów i zapobiega rozdwajaniu.

Zastosowanie

  • Pielęgnacja skóry bardzo suchej i popękanej, trądzikowej, mieszanej, dojrzałej.
  • Może być stosowany u dorosłych, dzieci i niemowląt.

Sposób użycia

  • Przed aplikacją niewielką porcję oleju rozgrzać w dłoniach.
  • Produkt można stosować bezpośrednio na skórę twarzy i ciała, smarując problemowe miejsca.
  • Olej można mieszać z kremami, balsamami lub oliwką, w celu wzmocnienia ich działania.

Składniki (INCI)

100% Cocos Nucifera Oil (olej kokosowy).