Laktoza (z mleka), oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej kokosowy, olej rzepakowy), maltodekstryna, izolat białka serwatkowego (z mleka), koncentrat białka serwatkowego (z mleka), związki mineralne (fosforany wapnia, chlorek magnezu, chlorek potasu, chlorek sodu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), 2'-fukozylo-D-laktoza (2'-FL) (z mleka), lakto-N-neotetraoza (LNnT) (z mleka), olej rybi, olej z Mortierella alpina, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, A, B1, B6, B2, kwas foliowy, D, K, B12, biotyna), L-arginina, L-histydyna, L-tyrozyna, kultury bakterii Lactobacillus reuteri (DSM17938*).
*zgodnie z licencją BioGaia AB
100 g proszku zawiera:
- wartość energetyczna: 2052 kJ/ 490 kcal;
- tłuszcz 22,5 g (w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 6,2 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 10,4 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 4,1 g), węglowodany 62,3 g (w tym: cukry 44 g), błonnik 0,3 g, białko 9,3 g, sól 0,55 g;
- witamina A 510 µg, witamina D 6,8 µg, witamina E 9,2 mg, witamina K 31 µg, witamina C 80 mg, tiamina (witamina B1) 0,5 mg, ryboflawina (witamina B2) 1,1 mg, niacyna 5,3 mg, witamina B6 0,36 mg, foliany 81 µg; witamina B12 1,3 µg, biotyna 11 µg, kwas pantotenowy 5,1 mg,
- sód 220 mg, potas 415 mg, chlor 370 mg, wapń 566 mg, fosfor 337 mg, magnez 50 mg, żelazo 7,3 mg, cynk 4,4 mg, miedź 0,37 mg, mangan 0,11 mg, fluor <0,06 mg, selen 17 µg, jod 70 µg,
- kwas linolowy 3440 mg, kwas alfa-linolenowy 420 mg , DHA 43 mg, ARA 43 mg, laktoza 42,2 g, 2'FL 0,2 g, LNnt 0,1 g.
100 ml gotowego do spożycia mleka (3 płaskie miarki proszku i 90 ml wody) zawiera:
- wartość energetyczna: 282 kJ/ 67 kcal;
- tłuszcz 3,1 g (w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 0,8 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,4 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,6 g), węglowodany 8,5 g (w tym: cukry 6 g), błonnik 0,04 g, białko 1,3 g, sól 0,08 g;
- witamina A 70 µg, witamina D 0,9 µg, witamina E 1,3 mg, witamina K 4,2 µg, witamina C 11 mg, tiamina (witamina B1) 0,07 mg, ryboflawina (witamina B2) 0,15 mg, niacyna 0,7 mg, witamina B6 0,05 mg, foliany 11 µg; witamina B12 0,2 µg, biotyna 1,5 µg, kwas pantotenowy 0,7mg,
- sód 30 mg, potas 57 mg, chlor 51 mg, wapń 77 mg, fosfor 46 mg, magnez 6,8 mg, żelazo 1 mg, cynk 0,6 mg, miedź 0,05 mg, mangan 0,02 mg, fluor <0,01 mg, selen 2,3 µg, jod 9,6 µg,
- kwas linolowy 470 mg, kwas alfa-linolenowy 57 mg , DHA 5,9 mg, ARA 5,9 mg, laktoza 5,8 g, 2'FL 0,03 g, LNnt 0,01 g.