Poradnik
lub
Ulubione0 produktów
Zaloguj się lub załóż konto, aby mieć dostęp do Listy życzeń i zapisywać ulubione produkty na Twoim koncie.
Inamia Antioxidant to suplement diety będący połączeniem glutanionu i dysmutazy ponadtlenkowej (SOD, ang. SuperOxide Dismutase). Formuła została dodatkowo uzupełniona o witaminy A, C i E. Preparat z linii Inamia ForMeds® został opracowany z myślą o potrzebach kobiet, które chcą uzupełnić dietę w składniki o działaniu antyoksydacyjnym, korzystnie wpływające na produkcję kolagenu i stan skóry (witamina C).
Do produkcji preparatu ForMeds® Inamia Antioxidant zastosowano opatentowaną dysmutazę ponadtlenkową naturalnego pochodzenia pozyskiwaną z mikroalgi Tetraselmis chuii. SOD to enzym z grupy oksydoreduktaz, którego substratem jest wolny rodnik. Badania wykazały, że zastosowany w produkcie SOD jest stabilny w środowisku żołądka (prawie 80% jego początkowej ilości jest obecnych w żołądku nawet po 2 godzinach), a stopniowe i ciągłe uwalnianie SOD ma miejsce dopiero w jelicie (nawet do 4 godzin).
Glutation, łac. glutathionum to organiczny związek chemiczny. Pod względem budowy jest tripeptydem złożonym z reszt aminokwasowych: kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny. Zalecana dzienna porcja preparatu Inamia Antioxidant w kapsułkach zawiera 60 mg glutationu.
Witamina E w połączeniu z witaminą C przyczyniają się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Natomiast witamina A pomaga zachować zdrową skórę oraz prawidłowy stan błon śluzowych. Z kolei witamina C pełni rolę w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry.
Składniki suplementu diety Inamia Antioxidant od ForMeds® zostały zamknięte w roślinnej kapsułce z pullulanu. Dzięki temu preparatu jest odpowiedni również dla weganek i wegetarianek. Opakowanie odpowiednie do recyklingu zawiera 60 sztuk, które pozwolą na dwa miesiące codziennej suplementacji.
Suplementacja w składniki aktywne dla kobiet, w tym witaminę C i E o właściwościach antyoksydacyjnych.
Witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu), pullulan (otoczka kapsułki), witamina C (kwas L-askorbinowy), L-glutation, ekstrakt z korzenia marchwi (Daucus carota L.), w tym 20% beta-karotenu, dysmutaza ponadtlenkowa z mikroalgi Tetraselmis chuii.
1 kapsułka zawiera:
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
IU – jednostka miezynarodowa (ang. International Unit)
17,7 g (60 kapsułek roślinnych)
Nie zawiera substancji słodzących, konserwujących i barwników.
ForMeds Sp. z o.o.
ul. Grunwaldzka 184
60-166 Poznań