Brak produktów dla wybranych kryteriów

Ranigast

Uczucie pieczenia w żołądku, zgaga, ból w nadbrzuszu czy niestrawność mogą być bardzo dokuczliwe. Przyczyny powstania takich dolegliwości mogą być różne, ale zwykle wiążą się z wydzielaniem kwasu solnego w żołądku. Rozwiązaniem takich problemów, niezwiązanych z organiczną chorobą przewodu pokarmowego, jest lek Ranigast, którego substancja aktywna hamuje wydzielanie kwasu solnego w żołądku. Działanie preparatu jest niemal natychmiastowe i utrzymuje się do dwunastu godzin.

Ranigast — kiedy stosować?

W przypadku nieprzyjemnego uczucia pieczenia w okolicach klatki piersiowej, można mówić o występowaniu zgagi. Nie jest to co prawda choroba sama w sobie, a jedynie odczucie, objaw, ale może być naprawdę dokuczliwa. W takich przypadkach warto sięgnąć po produkty z linii Ranigast, które hamują wydzielanie kwasu solnego w żołądku, dzięki czemu nieprzyjemne dolegliwości znikają. Rola kwasu solnego w przewodzie pokarmowym jest bardzo ważna, ponieważ nie tylko bierze on udział w trawieniu, ale również (dzięki niskiemu pH) pomaga zniszczyć większość mikroorganizmów chorobotwórczych, które dostają się do przewodu pokarmowego wraz z jedzeniem.

Istnieje co prawda wiele zabezpieczeń, jakie chronią nasz organizm przed niebezpiecznym działaniem kwasu solnego (jak błona śluzowa powlekająca od wewnątrz żołądek, a także prawidłowy przepływ krwi), ale kiedy zaczynają one zawodzić, warto sięgnąć po Ranigast, który przywróci komfort po spożyciu posiłków.

Ranigast — substancja aktywna i działanie

Preparaty Ranigast zawierają substancję czynną ranitydynę. W jednej tabletce leku Ranigast Max znajduje się 150 mg tego składnika i jest to dawka, która uwalnia od zgagi i innych nieprzyjemnych dolegliwości trawiennych, do dwunastu godzin. Stosowanie preparatów Ranigast zaleca się w objawowym leczeniu dolegliwości żołądkowych (dyspeptycznych), takich jak: zgaga, niestrawność, nadkwaśność, które nie są związane z chorobą organiczną żołądka.